Is Webcamsex Vreemdgaan? Of doen we er te moeilijk over?

Is Webcamsex Vreemdgaan? Of doen we er te moeilijk over?

Is Webcamsex Vreemdgaan? Of doen we er te moeilijk over?
25 januari 2021

Webcamsex, is dat vreemdgaan?

Je zult merken, dat de verschillende webcamsex sites dagelijks in populariteit toenemen. Steeds meer mannen, maar ook vrouwen bezoeken webcamsites voor spannende cam shows en meer. Er zijn daarbij veel gebruikers, die al een partner hebben of getrouwd zijn en met hun gevoelens worstelen. Aan de ene kant vinden ze het leuk om naar webcamsex shows te kijken en aan de andere kant vragen zij zich af of ze niet ontrouw jegens hun partner zijn.

Wat is vreemdgaan?

Het geven van een beschrijving van wat vreemdgaan eigenlijk inhoudt is niet altijd even gemakkelijk. Wat de ene persoon kwalificeert als te zijn vreemdgaan hoeft niet zo te zijn voor een andere persoon. De enige echte manier om bedrog en ontrouw te definiëren, is als je persoonlijk vindt, dat je verwachtingen van trouw zijn, zijn geschonden. Voel je woede, bitterheid, verdriet en verraad als gevolg van dit twijfelachtig gedrag? Ja, dan ga je vreemd. Lijkt het bezoeken van een cam site je spannend en hou je er een heel goed gevoel van over, heb je geen spijt of verdriet, dan is het bekijken van een spannende webcamsex show voor jou geen vorm van vreemdgaan.

Verschillende vormen van vreemdgaan in een relatie

Als het op vreemdgaan neerkomt, dan zal je merken, dat de vormen van vreemdgaan nogal verschillend zijn. Enkele vormen van vreemdgaan zijn:

Fysiek je partner bedriegen

Dit zou als een verrassing kunnen komen, maar fysiek intiem zijn met iemand, die niet je partner is, wordt meestal als vreemdgaan beschouwd. Er zijn echter grijze gebieden, bijvoorbeeld het kussen van een andere persoon dan je partner is voor bepaalde koppels nog geen vreemdgaan.

Seksuele fantasieën hebben over iemand anders

Bij anderen hoeft er nog geen sprake te zijn van fysiek contact. Alleen het feit, dat de man of de vrouw seksuele fantasieën heeft over iemand anders kan al een reden zijn om dat te kwalificeren als vreemdgaan. Hetzelfde geldt ook voor het hebben van romantische gevoelens voor iemand anders.

In het geheim gebruik maken van social media

Het komt steeds vaker voor, dat partners beschuldigd worden vreemd te gaan omdat ze in het geheim gebruik hebben gemaakt van sociale media. Deze kan twee vormen aannemen. De eerste is impliciet seksueel, denk maar aan de tijd die je besteedt aan het leuk vinden van de Instagram-berichten van ex-partners of flirten met mensen op dating-apps. De tweede vorm, kan worden omschreven als het bedriegen van je partner met je smartphone, omdat je meer tijd besteedt aan het omgaan met je feeds op sociale media dan met hen. Deze vorm kan alleen echt als ontrouw worden bestempeld als er bijbedoeling in het spel zitten, die kunnen leiden tot buitenechtelijke activiteiten, zoals sexting of onevenredig veel tijd besteden aan diepe online gesprekken.

Dus, is webcamsex vreemdgaan?

Webcamsex hoeft dus niet per se bestempeld te worden als vreemdgaan. In ieder geval kom je niet fysiek in contact met andere personen, alles gebeurd virtueel en moet eigenlijk gezien worden als een moment van ontspanning voor jezelf. Als je geniet van de webcamsex show en er geen spijt van hebt, je je niet schuldig voelt ten opzichte van je partner of er verdrietig van wordt, dan ben je absoluut niet bezig vreemd te gaan voor je partner en kun je gerust genieten van de spannende cam shows. Misschien steek je ook nog een standje op welke je in de praktijk kan brengen met je partner.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden