Webcammodel Worden: Waarmee Moet Je Rekening Houden?

Webcammodel Worden: Waarmee Moet Je Rekening Houden?

Webcammodel Worden: Waarmee Moet Je Rekening Houden?
12 maart 2021

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw de keuze maakt om webcammodel te worden. Webcamgirl worden is een optie welke je kunt overwegen als je bijvoorbeeld op zoek bent naar manieren om van huis uit te werken of als je geld nodig hebt om je studie te bekostigen of als je in je vrije tijd extra geld wil verdienen. Het cammen is vaak erotisch getint en als webcamgirl moet je voor jezelf overwegen of je wel bereid bent dergelijke werkzaamheden uit te voeren. Als het erotische geen probleem voor je is, dan kan je zelfs overwegen om van dit werk een fulltime baan te maken.

De vuistregel is: als je denkt dat je er later spijt van krijgt, doe het niet! Als je daarentegen vrijzinnig in het leven staat, erotiek een belangrijk onderdeel van je leven vindt en niet later een publieke functie wilt bekleden (of denkt dit heel goed uit te kunnen leggen), dan kun je zeker de keuze eens goed overwegen.

Laten we kijken naar hoe het zoal in zijn werk gaat.

Het kiezen van een betrouwbare bedrijf

Het eerste wat je zal moeten doen om webcamgirl te worden is zoeken naar een gerenommeerd bedrijf welke gespecialiseerd is in het verlenen van cam- diensten aan cam- liefhebbers. Via Google zou je bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar de best betaalde bedrijven voor webcammodellering of bedrijf welke zeer betrouwbaar zijn voor webcammodellen. Er zijn ook websites die zich volledig richten op het bieden van informatie over camgirl worden, zoals SVG. Het is het zeker waard om je opties door te spitten en even rond te neuzen door alle informatie voordat je je toelegt op het platform waarop je gaat streamen. Ga niet over één nacht ijs, want je fanbase opbouwen kost immers ook tijd.

Het is voor jou als aankomend webcammodel van belang om voor jezelf goed na te gaan of het bedrijf waar je voor wil werken ook een goede reputatie heeft. Je kunt dit doen door via e-mail of telefonisch contact op te nemen met het bedrijf. Je kunt dan voor jezelf nagaan hoe snel het bedrijf contact met je opneemt. Een betrouwbaar bedrijf zal onmiddellijk op je telefoontje reageren of je binnen een paar dagen een bericht sturen, terwijl een onbetrouwbaar bedrijf in de meeste gevallen niet reageert. Bedrijven, die geen contactgegevens op de site hebben, zelf contact met je opnemen om als model voor ze te werken, naar naaktfoto’s van je vragen of een interview via de webcam waarbij je uit de kleren moet of PayPal als enige betaaldienst hebben zijn in de meeste gevallen niet betrouwbaar. Betrouwbare bedrijven zullen in de meeste gevallen ook om een verificatie vragen, dat je ouder als 18 jaar bent.

Hoe word ik betaald?

Het is altijd verstandig om te informeren naar de betalingsstructuur van het bedrijf waar je voor wil werken. Meestal betalen gebruikers tokens, credits of "fooien" waarmee ze kunnen communiceren met cam-modellen. Webcammodellen verdienen op hun beurt geld wanneer de hostsite, de tussenpersoon, de fooien verspreidt. Elk cambedrijf houdt een ander percentage van de fooien in. Op sommige sites kan je bijvoorbeeld 50 tot 60% van de winst uit fooien behouden. Het is ook goed om te weten wanneer je uitbetaald zal worden. Sommige bedrijven betalen een keer in de maand uit en weer andere op twee momenten. Ga ook voor jezelf na of het loon welke je uitbetaald zal krijgen in lijn is met je verwachtingen en of het wel je moeite en kosten waard is. Als webcammodel zal je uiteraard in bepaalde zaken moeten investeren om te kunnen beginnen met werken. Het is ook goed om te weten, dat geld verdienen als cam-model niet gegarandeerd is. Je kunt dagen hebben waarop je geen geld verdient.

Aanmelden als webcammodel

Als je 18 jaar of ouder bent en er zeker van bent, dat je wilt werken als webcammodel, dan kun je je aanmelden bij een gerenommeerd bedrijf welke cam diensten biedt aan cam liefhebbers. Enkele betrouwbare bedrijven waar je je als model kan aanmelden zijn Chaturbate, StripChat, Cam4 en LiveJasmin. Het aanmeldproces bij deze bedrijven is over het algemeen hetzelfde en je zult merken, dat je je in alle gevallen moet identificeren alvorens je kan beginnen als webcammodel en uitbetaald wil krijgen voor je werkzaamheden. Het bedrijf kan grote schade leiden als je jonger dan 18 jaar bent en dat is dus niet wenselijk. Bij het aanmelden zal je ook merken, dat je in het proces een modelcontract zal moeten invullen alsook een vrijgaveformulier.

Zodra je het aanmeldproces succesvol hebt doorlopen zal je een e-mail ontvangen van het bedrijf, dat je mag beginnen te werken als cam model en dat je je profiel mag aanmaken en of bewerken. Je zal dan een unieke gebruikersnaam moeten kiezen. Aan de hand van je gebruikersnaam moeten je fans je terug kunnen vinden om een andere keer weer eens te genieten van een spannende cam show of een privé sessie. Dus denk goed na over welke gebruikersnaam je wilt hanteren. Als je een bepaalde fettisj hebt, kun je deze misschien ook in je gebruikersnaam opnemen. Dan ben je nog makkelijker te vinden voor de mensen die deze fettisj met je delen.

Naast je gebruikersnaam zal je ook een beschrijving moeten plaatsen op je profiel. In je beschrijving laat je fans en kijkers weten, wat ze kunnen verwachten tijdens cam shows, wat je bereid bent te doen tijdens het cammen en welke talenten je bent. In de meeste gevallen zal je ook zien, dat het model aangeeft wat haar opwindt en wat een grote teleurstelling kan zijn. Bied niets aan waar je je niet prettig bij voelt. Weet tegelijkertijd, dat je bereidheid om aan verzoeken te voldoen en verschillende handelingen te verrichten, je kan onderscheiden van de overige webcammodellen en je verdienpotentieel daarmede kan vergroten. Het is raadzaam om bij het geven van een beschrijving over jezelf nooit persoonlijke informatie prijs te geven.

Na alle informatie verwerk te hebben kun je ook een leuke profielfoto uploaden. Deze afbeelding moet opvallend en kleurrijk zijn om kijkers te interesseren en verleiden om op je profiel te klikken. Upload indien mogelijk meerdere afbeeldingen naar je profiel. Sommige afbeeldingen mogen ook expliciet zijn om meer kijkers te trekken. Nadat je je afbeeldingen hebt geüpload, doorloopt je ​​profiel een goedkeuringsproces. Na goedkeuring kan je direct beginnen met het hosten van liveshows.

Het vaststellen van grenzen

Als webcam model is het uiteraard van belang om voor jezelf na te gaan wat je wel en niet bereid bent te doen tijdens het geven van een webcam show. Je dient dus voor je zelf grenzen vast te stellen, het gaat immer om een show waar jij de host van bent. Jij bent dus degene, die de regels bepaalt. Als je je gezicht niet wilt laten zien, doe dat dan niet. Als je liever zonder audio speelt, doe dat dan. Hetzelfde geldt als je niet volledig naakt wilt optreden. Jij hebt de volledige controle over je uitzending. Het is ook raadzaam om eventuele risico’s te evalueren alvorens je je aanmeld bij een cambedrijf. Webcammodellen kunnen soms het slachtoffer worden van oplichting, chantage of verschillende vormen van uitbuiting, dus probeer van te voren na te denken over hoe je met bepaalde situaties omgaat. Bovendien zijn je video's voor vrijwel iedereen toegankelijk en hebben ze het potentieel om voor altijd op internet te blijven. Daarnaast is er ook een kans, dat je ware identiteit wordt of kan worden onthuld. Als je vreest dat iemand je zal herkennen of je video’s zal tegenkomen of dat je potentiele werkgever erachter zal komen, dat je werkt als webcammodel, overweeg dan zorgvuldig of cammen het juiste beroep voor je is.

Je kunt ook zelf actie ondernemen om anoniem te kunnen cammen en toch aardig wat geld mee te verdienen. Je zou jezelf bijvoorbeeld kunnen vermommen door een pruik op te doen, herkenbare tatoeages of littekens met make- up te camoufleren of je kunt cosplayen. Met het laatste kun je je bijvoorbeelden verkleden als een superheld. Je kunt ook cam shows geven waarbij je seksspeeltjes gebruikt of neuk machines waarbij alleen je onderlijf te zien is. Niet alleen jezelf, maar ook je werkruimte kan je verraden. Ga dus altijd na of er geen zaken in je werkruimte aanwezig zijn, die je vrienden, familie of kennissen zouden kunnen herkennen.

Hoe kan ik de beste cam shows neerzetten?

Het is allereerst van belang om goed camera beeld te hebben. Niemand wil immers naar een cam show kijken waarbij het beeld steeds hapert of niet goed te zien is vanwege slechte belichting. Je kunt de camera op je laptop gebruiken als je een solide, snelle internetverbinding hebt. Hoe beter de beeldkwaliteit, hoe meer gebruikers je uitzendingen zullen aantrekken. Controleer ook of de audio en microfoon van je laptop goed werken, als je daar gebruik van zal maken.

Als je van start gaat als cam model is het ook raadzaam om een werkruimte te kiezen met een goede achtergrond. Je moet je kamer ook zo inrichten, dat het bezoekers aantrekt, dus maak de ruimte om je heen schoon, overweeg om voor een felgekleurde muur op te treden en kies een kamer met goede verlichting.

Zorg ook voor een verzorgd uiterlijk. Als je een verleidelijke uitzending wilt hebben, kies dan voor een verleidelijke outfit. Als je wilt, dat je uitzending informeler of rustiger is, kies dan een outfit, die minder onthullend maar toch schattig is. Als je van plan bent om rollenspelverzoeken te accepteren, houd dan een paar kostuums bij de hand voor het geval je besluit over te schakelen naar een privéshow. Wees verder levendig tijdens je cam shows. Wees extravert, lach en ga in gesprek met de gebruikers. Praat met ze, het doel is om ze bezig te houden en in je kamer te houden. Kijk direct in de camera om een ​​intensere en realistischere verbinding met je gebruikers te creëren. Je kunt ook extra verdienen door gebruik te maken van seksspeeltjes tijdens je cam shows. Er zijn diverse vibrators welke geactiveerd worden doordat je fans je tips schenken. Hierdoor blijf je ook interactief bezig met je fans.

Over het algemeen is het van belang om geduldig te zijn als je begint als webcammodel. Een ​​succesvolle webcammodel worden, kost tijd en toewijding. Houd je aan je schema, wees enthousiast en boeiend tijdens een liveshow en creëer een band met je kijkers en fans.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden